Nieuws

09-11-2023:

Nog maar 37 dagen te gaan tot aan ons kerstconcert op 16 december. Hieronder ziet u hoe het spandoek is vormgegeven dat op de Noordhoek en aan de brug van Oud-Ade komt te hangen. Ook de flyers en posters zien er hetzelfde uit. Posters en flyers worden waarschijnlijk in de komende week verspreid. Op het spandoek worden ook de verkooppunten van de entreekaartjes vermeld. We streven ernaar om de kaartjes op 2 december in de verkoop te brengen. Het repertoire voor het kerstconcert is compleet en zeer gevarieerd. We gaan bekende en minder bekende kerstmuziek zingen in hele mooie meerstemmige uitvoeringen. We hopen natuurlijk dat de sfeervolle Sint Bavokerk vol zal zitten. U kunt erop rekenen dat we een prachtig concert gaan neerzetten, zodat u helemaal in de kerststemming komt.

20-10-2023:

De naam van ons kerstconcert op 16 december in de mooie Sint-Bavokerk te Oud-Ade luidt kort, maar krachtig:

Kerst met Zanggenoten

Onderstaande foto is ook recent genomen met het oog op ons aanstaande concert. Uiteraard passen we onze kleding nog aan op het kerstfeest, maar dat kunt u zien, als u aanwezig bent op 16 december in de mooie Sint Bavokerk te Oud-Ade. Aan het programma wordt de laatste hand gelegd. U zult verrast worden met bekende kerstliederen in een andere uitvoering en kerststukken die minder bekend zijn. Al met al een gevarieerd aanbod met de nodige muzikale begeleiding. Begin december komen de kaartjes in de verkoop op de bekende adressen. In een volgende update zal ik de verkoopadressen nog eens voor u aangeven. Aan de deur van de kerk kan natuurlijk ook een kaartje worden gekocht. Wij krijgen er steeds meer zin in en hopen natuurlijk dat u erbij bent.

27-09-2023:

De R zit alweer enige tijd in de maand en de herfstperiode is toch wel de opmaat naar ons kerstconcert op 16 december in de Sint Bavo-kerk te Oud-Ade. Het repertoire is al wel bijna rond, maar het gezegde “oefening baart kunst” is zeker nog van toepassing. We hebben nog even en onder de deskundige leiding van onze dirigent gaan we nog wel stappen maken naar een heel mooi concert. Er zal zeker ook weer muzikale begeleiding aanwezig zijn bij meerdere nummers. Zet de datum alvast in uw agenda. De mooie Sint Bavo-kerk in Oud-Ade heeft een prachtige akoestiek en creëert ook de perfecte ambiance voor deze kerstuitvoering.

07-08-2023:

Zanggenoten bereidt zich al enige tijd voor op een kerstconcert. Direct na ons concert op 22 april zijn we begonnen met het repeteren van de muziekstukken voor dit concert. Noteer de datum en de locatie alvast in uw agenda. Op zaterdagavond 16 december bent u van harte welkom in de mooie Sint Bavo te Oud-Ade. Vanaf nu tot aan het concert zullen we u regelmatig op de hoogte houden.

07-05-2023

Wat hebben we een prachtig concert beleefd op 22 april. Voor een zeer goed gevulde zaal met meer dan 200 toehoorders liet liet ons koor zich van zijn beste kant zien en horen. De zaal was ook prachtig versierd met bloemen en met attributen die de weersgesteldheden voorstelden. We konden ook heel goed zien dat de mensen genoten van de prachtige klanken die in de muziekstukken zaten. Het was een hele mooie mix van melodieuze stukken, zoals the Snow , an die Sonne en Winter Days en de meer heftige muziek die in the Storm en Lightning verweven zat. Met Mr Blue Sky hadden we een opzwepende uitsmijter. De viool-intermezzo’s, halverwege het concert, werden door het publiek ook zeer gewaardeerd.

Bij alle stukken was op de een of andere manier begeleiding aanwezig van piano (Arno Kooloos), viool (Manon ter Steege en Olivia Peace), slagwerk (Paul Koek) en toetsen (Ton van der Meer). Met zulke topmuzikanten en een geweldige dirigent is succes bijna gegarandeerd, maar het koor moet alles nog wel even uitvoeren. Onze dirigent Wim kreeg het ook nog voor elkaar dat het publiek mee ging doen met regengeluiden bij het nummer the Storm. Erg leuk was dat. Na afloop bij de borrel hoorden we alleen maar enthousiaste reacties over ons concert. Intensief hadden we geoefend voor dit concert, onder de bezielende leiding van onze dirigent Wim Loos, en dat was zeker te horen aan de kwaliteit van de muziek.

Bij het item Welkom heb ik een aantal foto’s geselecteerd die de sfeer van het concert goed weergeven. Vanaf 11 mei gaan we weer van start met de voorbereiding op een, inmiddels gepland, kerstconcert op 16 december in de St. Bavokerk in Oud-Ade. Via deze website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

20-03-2023

Vrolijke foto van ons koor die ons thema “Weer” van het concert op 22-04 met fraaie beelden weergeeft. Alle jaargetijden zijn duidelijk waarneembaar. Zanggenoten vindt alleen met deze foto al heel veel Weerklank voor ons concert. De dames in zomerjurken moesten wel even doorbijten, want de temperatuur was zeker nog niet zomers.

13-03-2023

Dit is de flyer van ons concert op 22-04-2023

Nog exact 40 dagen te gaan tot de dag van ons concert. Met de flyer is weer een belangrijke stap gezet in de vormgeving . Dezelfde vormgeving zal ook worden gebruikt voor het spandoek, dat 2 weken voor het concert op de Noordhoek komt te hangen, en de posters. Zoals te zien is op de flyer, knettert het flink in de lucht. We hopen dat op 22-04 onze muziek ook voor een soortgelijke ontlading gaat zorgen die het aanwezige publiek weet te raken. De inhoud van het concert staat inmiddels vast, maar we moeten nog wel flink aan de bak om alle muziekstukken te perfectioneren. Bijzonder bij dit concert zijn de muziekinstrumenten, piano, slagwerk en viool, die ongetwijfeld extra glans zullen geven aan het concert. Rond 8 april start de verkoop van de kaartjes op de aangegeven adressen. Natuurlijk zijn er, naar verwachting, ook nog kaartjes te verkrijgen bij binnenkomst in de Spreng. Wij krijgen er steeds meer zin in. De spanning neemt ook toe, maar die spanning is nodig om het koor op het gewenste niveau te krijgen. We hopen natuurlijk op een volle bak in de Spreng, want veel publiek bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer en het welslagen van het concert.

13 januari 2023

We zijn alweer een stukje in het nieuwe jaar 2023 beland en dus ook dichterbij ons concert gekomen in de Spreng op 22 april. Allereerst wensen wij iedereen een, in alle opzichten, heel voorspoedig en gelukkig nieuwjaar. Hopelijk wordt het een rustiger en meer ontspannen jaar dan het afgelopen jaar, waarin oorlog en tegenstellingen de boventoon voerden. Muziek kan daarbij zeker helpen, want muziek ontroert en brengt dikwijls ook positieve energie naar boven bij mensen. Zanggenoten heeft inmiddels de titel gekozen voor het concert in april en deze titel sluit perfect aan bij het positieve gevoel dat we bij de aanwezige toeschouwers willen bewerkstelligen. We zijn uitgekomen op:

Zanggenoten vindt weerklank

Met het vinden van weerklank beogen we muzikaal door te willen dringen in de harten van de aanwezigen, zodat zij met een warm gevoel naar huis gaan. Maar de titel verwijst ook naar de weersomstandigheden, waarmee we in ons land het hele jaar door te maken hebben. “Niets is zo veranderlijk als het weer”, zeggen we vaak, en dat is heel goed terug te horen in het gekozen repertoire. We gaan van stormachtige omstandigheden naar een weldadig zonnetje, maar ook belanden we in de sneeuw en bliksemschichten. Blijf daar maar eens rustig onder. Wilt u uw gevoel en kennis van het weer testen, zet dan 22 april alvast in uw agenda. Tot aan die datum houden we u, via onze website, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

15 november 2022

We vliegen door het jaar en landen over iets meer dan 6 weken alweer in 2023. Dat betekent ook weer een stukje dichter bij ons concert van 22 april, waarvoor we heel druk aan het oefenen zijn. We liggen goed op schema, hoewel er nog wel het nodige moet gebeuren. Er komen nog steeds nieuwe muziekstukken bij die we ons eigen moeten maken, maar een aantal stukken beheersen we al redelijk goed. Ik had eerder al aangegeven dat weersomstandigheden het centrale thema zijn . Niets is zo veranderlijk als het weer en dat zal ook terug te horen zijn in het concert. Het wordt een heel gevarieerde uitvoering. Het ene moment wordt je door de zon verwarmd en op een ander moment voel je de winterkou. Ook moet je bedacht zijn op heftige windvlagen en blikseminslag. We moeten nog een definitieve klap geven op de naam van het concert. Zodra de naam bekend is, zullen we u erover informeren. Houd daarom de website inde gaten om de voortgang van de voorbereiding op het concert te volgen en de officiële bekendmaking van de naam te vernemen.

10 augustus 2022

Zanggenoten is alweer enige tijd aan het repeteren voor het volgende concert dat op 22 april 2023 gehouden zal worden in de Spreng te Oude-Wetering. Er wordt toegewerkt naar een gevarieerd programma, waarin de weersomstandigheden in allerlei toonaarden zullen terugkomen. We verklappen nog geen titel en muziekstukken, maar het belooft weer een heel mooi concert te worden. Vanaf nu zal er met enige regelmaat een update van de ontwikkelingen plaatsvinden die uiteindelijk naar de invulling van het concert leiden. Houd dus onze website in de gaten.

April 2022:

Op 21-05-2022 geeft Zanggenoten het concert ” Zanggenoten bezingt the Rhythm of Life” in de Spreng te Oude-Wetering. De aanvang is 20.30 uur. Zie ook “Welkom” op de site van Zanggenoten voor uitgebreidere informatie.

geplaatst 26-01-2020

Op 12 oktober 2019 presenteerde Zanggenoten haar concert “Ballads & Beats”. Hier een verslag!

geplaatst 28-11-2018

Op 4 oktober presenteerde Zanggenoten haar concert “Dierenmanieren”. Hier een kleine impressie!

geplaatst 23-09-2018

Zanggenoten presenteert op dierendag haar concert “Dierenmanieren”. Laat u verrassen op 4 oktober aanstaande. Klik hier voor meer informatie.

geplaatst 09-02-2018

Een klein verslag van ons laatste concert is online. Klik op Concert “O Holy Night”.

geplaatst 14-11-2017

Zanggenoten presenteert “O Holy Night”!! Een kerstconcert op zaterdag 16 december in de St. Bavokerk in Oud Ade. 

geplaatst 15-05-2017

Zanggenoten heeft weer voor een volle zaal gezongen!! Concert “Lentekriebels” op zaterdag 13 mei. Lees verder….

geplaatst 25-03-2017

Concert “Lentekriebels”

Plaats:       De Spreng, Kerkstraat 50, Oude-Wetering
Datum:     Zaterdag 13 mei
Tijd:          20:30 uur (zaal open: 20:00 uur)

Klik hier voor meer informatie.

geplaatst 03-09-2016

Foto’s Rabofietstocht en Kooruitje online

Klik hier voor de foto’s van deze activiteiten van Zanggenoten.

geplaatst 25-06-2016

Rabo Sponsorfietstocht

Met zoveel mogelijk leden, vrienden en kennissen gaan we deze fietstocht rijden.
Het gaat weer een gezellige dag worden.
We kunnen ons inschrijven onder Zanggenoten nummer 232.

geplaatst 02-03-2016

Foto’s concert MUZIEK VERBINDT online

Klik hier voor een impressie van het laatste concert van Zanggenoten inclusief foto’s.

geplaatst 19-01-2016

GEMENGD KOOR ZANGGENOTEN HEEFT OPEN AVOND

Er is ruimte voor nieuwe leden!!!!

Op donderdagavond 4 februari bent u van harte welkom om een repetitie bij te wonen.U kunt vrijblijvend komen kijken, luisteren en natuurlijk ook meezingen met Zanggenoten

Na het surpriseconcert op 6 december in de Spreng en het concert met Liefde voor Harmonie op 31 januari 2016 gaat het koor de lijnen uitzetten voor weer een nieuw concert. Speelt u altijd al met het idee in een koor te willen zingen, is het nu de tijd om er in te stappen.

Het zal, zoals altijd, een gezellige repetitieavond worden, waarin een beetje de sfeer van het volgend concert te proeven zal zijn. Wij hopen dat u, net als wij, ‘de smaak te pakken krijgt’.

U kunt u aanmelden bij het secretariaat of een van de leden van Zanggenoten, maar u mag natuurlijk ook onverwachts binnen lopen. Wij repeteren elke donderdagavond in het Muziekcentrum van Liefde voor Harmonie, Noordeinde 204A in Roelofarendsveen van 20.00 uur tot 22.00 uur.

geplaatst 12-01-2016

MUZIEK VERBINDT

Muziekvereniging Liefde voor Harmonie en Zanggenoten maken samen muziek op zondagmiddag 31 januari.

Onder leiding van Wim Loos en Jurgen van Groningen Schinkel kunt u luisteren naar een gevarieerd programma met muziek uit binnen- en buitenland.

Laat u verrassen!

Plaats:       De Kiem, Schoolplein 1, Roelofarendsveen
Datum:     Zondag 31 januari
Tijd:          14:00 uur (zaal open: 13:30 uur)
Toegang: Gratis

Klik hier voor de flyer.

geplaatst 01-01-2016

ONZE WEBSITE IS ONLINE!!!

Vanaf 1 januari 2016 kunt u ons, naast Facebook, ook op onze website volgen.
www.zanggenoten.nl

Facebook