Ballads & Beats

Concert “Ballads & Beats”

Zaterdagavond 12 oktober 2019 gaf gemengd koor Zanggenoten, onder leiding van Wim Loos, het concert: Ballads & Beats. Op het programma stonden dit keer mooie verhalende ballads, love songs, afgewisseld met pittige rock en ritmische nummers.p

Verscheidene musici werkten mee aan het concert: Arno Kooloos (piano), Paul Koek (slagwerk en marimba) en Ton van der Meer (toetsen en slagwerk). De lat lag hoog voor het koor, er is veel extra gerepeteerd. Het waren bijna allemaal nieuwe stukken, behalve The making of the Drum van Bob Chilcott. Dat werk heeft het koor in november 2016 tijdens het concert Viva la Musica al een keer uitgevoerd. Ook Omarm me van Bløf was de tweede keer, dit bracht het koor in zijn allereerste Valentijns concert in februari 2015.

Het concert vond plaats in de Spreng, Oude Wetering. De zaal was goed gevuld. Vooraf was er gelegenheid voor koffie of thee met het gebruikelijke zelfgebakken lekkers.

Voor de pauze zong het koor de ballade Der König von Thule van Robert Schumann; Van Stanford – My love’s an arbutus en van Daniel Elder – Ballade to the moon. Daarna het prachtige stuk Northern Lights van Ola Gjeilo, Omarm me van Bløf, bewerking Jetse Bremeren We will Rock You van Brian May, arr. Marc Brymer. Met het ritmisch geklap en gestamp erbij werd de zaal al enthousiast.

In de pauze brachten Paul, Ton en dirigent Wim Loos een muzikaal intermezzo: The Big ship van Brian Eno. Het koor viel hier halverwege dit stuk in met zang.

Na de pauze ging een nieuwe compositie in première: De Polderballade. De muziek is van Paul Koek, de tekst is geschreven door Marike Nieuwint. Daarna kwam de beat er goed bij met Drumsound Rises van Daniel Elder en The making of the Drum van Bob Chilcott. Afgesloten werd met het mooie nummer van Simon en Garfunkel (arr. Clyde Sechler) – Bridge over troubled water. Als toegift was er het enthousiaste Ritmo van Davison. Met het ritmisch klappen erbij viel dit erg in de smaak bij het publiek. Er werd na afloop nog gezellig nagepraat onder het genot van drankjes en hapjes.